Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Νέα της Ε.ΠΟ.Σ.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Κ.ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ

Σας γνωρίζουμε πως η εξέλιξη του Τσακίρειου Διαγωνισμού Ποίησης στη μνήμη του Κ.Καρυωτάκη, που συγκέντρωσε 3ψήφιο αριθμό υποψηφίων, δικαιώνει τις προσδοκίες της ΕΠΟΣ που έχει την οργανωτική ευθύνη, όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Ήδη η πρωτοβάθμια επιτροπή κρίσεως αποτελούμενη από τους συγγραφείς-κριτικούς, Μάκη Αποστολάτο, Δημήτρη Ι. Καραμβάλη και Κωνσταντίνο Κοτσιαρό επέλεξε τους 20 αφού τους ξεχώρισε για το επίπεδο των ποιημάτων που απέστειλαν. Ακούστηκαν την Πέμπτη 10 Ιουνίου, 7-9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα Α.Τρίτση, Ακαδημίας 50, μαζί με τα ποιήματα του «Ιδανικού Αυτόχειρα» καθώς και ομοτέχνων του εμπνευσμένων από αυτόν (Μ. Πολυδούρη, Γιώργου Κοτζιούλα, Γιάννη Δάλλα, Λευτέρη Πούλιου, Αλέξη Τριανού, Μιχάλη Γκανά, Μάκη Αποστολάτου).

Στην εκδήλωση αυτή ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της τελικής φάσης της πρωτοβουλίας, όπου θα γίνει η απονομή βραβείου και διακρίσεων. Θα διεξαχθεί 2-4 Ιουλίου στο «Ελληνικό Ειδύλλιον», Παραλία Λόγγου-Σελιανίτικων Αιγιαλείας (μ’ ένα ξεχωριστό πρόγραμμα πλαισιωμένο από ρεσιτάλ πιάνου του Μάριου Καζά, σεμινάριο ποιητικής γραφής, κ.ά.) συμβολικά για να υπογραμμιστεί η παρουσία του Καρυωτάκη αλλά και της ΕΠΟΣ το ενδιαφέρον για την περιφέρεια.

Υπενθυμίζουμε τους χορηγούς : ALAPIS, ΟΜΠΡΕΛΑ (περιοδικό γραμμάτων), Γιώργος Τσακίρης.

Με ευχαριστίες,
Το Δ.Σ. της ΕΠΟΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,
θα μπορούσατε να μας πείτε ποιοί ήταν οι 20 που διακρίθηκαν και ίσως να δημοσιεύσετε τα πρώτα 3 ποιήματα που διακρίθηκαν;

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Τα αποτελέσματα του Τσακίρειου ποιητικού διαγωνισμού θα τα αναρτήσετε κάπου; Θα δημοσιευθούν κάπου,κάποτε;
Δεν νομίζετε πως και οι συμμετέχοντες(διακριθέντες ή μη)πρέπει να γνωρίζουν κάτι παραπάνω απ'αυτό που έχετε αναρτήσει;

Ομπρέλα είπε...

Κατ' αρχάς θα ήθελα να ζητήσω προσωπικά, ως διαχειρίστρια του ιστολογίου, συγνώμη για την καθυστέρηση στη δημοσίευση των σχολίων σας. Τα ερωτήματά σας είναι εύλογα και φαντάζομαι πως ακόμη και να προσπαθούσατε να βρείτε στο τηλέφωνο κάποιον να σας απαντήσει, θα στάθηκε αδύνατον, δεδομένης της κατάστασης υγείας του επίτιμου προέδρου της Ε.ΠΟ.Σ, ο οποίος είχε την ευθύνη για την οργάνωση του διαγωνισμού. Όπως θα διαβάσατε ήδη, ίσως, ο Μάκης Αποστολάτος από προχθές δυστυχώς δεν βρίσκεται μαζί μας πια.

Να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι το παρόν ιστολόγιο αφορά κατά κύριο λόγο το περιοδικό "Ομπρέλα" και όχι την ΕΠΟΣ. Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή, ήταν η προβολή του περιοδικού και όχι των δραστηριοτήτων της ΕΠΟΣ. Ωστόσο, φιλοξενήθηκε εδώ η συγκεκριμένη ανακοίνωση σε απάντηση ερωτήματος που είχε θέσει σε άλλη ανάρτηση η "ψυχή μου το ξέρει".

Προσωπικά, ως μέλος της συντακτικής επιτροπής της Ομπρέλας αλλά απλό μέλος της Ε.ΠΟ.Σ, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό ή την κρίση του. Ωστόσο, χωρίς να δεσμεύομαι απερίφραστα γιατί ο θάνατος του αγαπημένου μας Μάκη μάς έχει αποσυντονίσει εντελώς, θα προσπαθήσω να σας δώσω εντός των ημερών τουλάχιστον το τηλέφωνο κάποιου ανθρώπου που θα μπορούσε να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.

Τις καλύτερες ευχές μου,
Χριστίνα Λιναρδάκη

Ομπρέλα είπε...

Σε συνέχεια της παραπάνω συζήτησης, δημοσιεύθηκαν σήμερα στο παρόν ιστολόγιο τα ποιήματα που διακρίθηκαν στον Τσακίρειο Διαγωνισμό Ποίησης. Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύονται: το ποίημα που κέρδισε βραβείο, τα τρία ποιήματα που κέρδισαν επαίνους, καθώς και τα δεκατέσσερα ποιήματα που έλαβαν τιμητική διάκριση (α΄ μέρος) και (β΄ μέρος).

Ομπρέλα είπε...

Τα ποιήματα που διακρίθηκαν στον Τσακίρειο Διαγωνισμό Ποίησης δημοσιεύονται επίσης στο τεύχος 91 του περιοδικού Ομπρέλα. Παρακαλούμε δείτε τη σχετική ανάρτηση στο παρόν ιστολόγιο.